кисео купус

- Programiranje aplikacija i izrada sajtova: dejandozet.com .

Кисео купус је гастрономски специјалитет добро познат свим гурманима. Купус се може киселити у главицама или исечен у танке резанце (то је рибанац). Кисео купус је омиљено јело код нас, али га и други европски народи радо употребљавају.

Наши специјалитети од киселог купуса су подварак и сарма. У Француској се, међутим, кисели купус справља друкчије: зачињен бобицама вење, шаргарепом и луком, он се кува у води и белом вину или пиву. Обично га служе са кобасицама, усољеном или димљеном свињетином и кромпиром. Рибанац је врло популаран и у Немачкој, где га једу са кобасицама. Кад се у дрвеном бурету кисели купус у главицама, ствара се сок врло пријатног укуса (помало "рези"). То је расол.

кисео купус