Бомбоне се праве од шећера, меласе и других слатких материјала. Све се то најпре растопи, а потом одлази у калупе или под нарочиту пресу и ту се суши и отврдне. Ако хоћемо пуњене бомбоне, онда се у калупе стави лешник, бадем, крем итд., па се то прелије масом за бомбоне и тек онда очврсне.
Производња чоколада и бомбона данас је индустријализована. Постоје велике фабрике у којима се праве стотине и хиљаде тона слатких производа. У тим фабрикама производња је скоро потпуно аутоматизована. Маса за чоколаде добија се мешавином плода тропске биљке какаовца, шећера и млека, уз неке друге додатке. Чоколада је врло хранљива, па се не употребљава само као слаткиш, већ и као животна намирница. Производња бомбона, обичних или пуњених, обавља се у нарочитим котловима, где се налази растопљена маса, која се после суши и сече.
Ostavite odgovor